Blogs

GPTs voor Docenten en Aisha GRATIS voor iedereen

De meest geavanceerde chatbot (ChatGPT-4o) is nu gratis beschikbaar voor iedereen! Dit is geweldig nieuws want nu kan iedereen EIND-DE-LIJK ervaren waar ik al zo lang zo enthousiast over ben.

Om iedereen op weg te helpen hebben @Marcel Mutsaarts en ik allerlei custom chatbots gebouwd om het gebruik nog makkelijker te maken. Gratis toegankelijk voor iedereen. Deze GPTs komen in 2 vormen:

  • GPTs die het werk van docenten makkelijker, beter en efficiënter kunnen maken:

https://aivoordocenten.com/gpts-voor-docenten/

  • Toegang tot onze AI-docent AISHA :

https://aivoordocenten.com/aisha-vmbo/

https://aivoordocenten.com/aisha-havo/

https://aivoordocenten.com/aisha-vwo/

 

In dit artikel geef ik verdere toelichting, voorbeelden en leg ik uit hoe je dit kunt gebruiken.

 

Korte toelichting wat GPTs zijn

Een GPT is een custom chatbot binnen de architectuur van ChatGPT. Wij hebben aan de achterkant allerlei instructies toegevoegd hoe deze chatbots moet werken. Dit maakt het nog makkelijker om ChatGPT te gebruiken.

Een simpel voorbeeld is de GPT ‘Professioneel redigeren tekst’. Het enige wat je hoeft te doen is een tekst te sturen en de GPT gaat het direct voor je redigeren naar een hoger taalniveau. Zo hoef je dus zelf niet na te denken over welke prompting daarbij hoort. In dit geval zit er de volgende instructie achter: Instructie Professioneel redigeren tekst GPT.docx

Toelichting GPTs voor docenten

Zelf gebruiken Marcel en ik dit al een hele tijd en hebben we de handigste GPTs in een overzicht gezet voor jullie, dit overzicht is te vinden via https://aivoordocenten.com/gpts-voor-docenten/

Zelf gebruik ik vaak ‘Professioneel redigeren tekst’, ‘Feedback geven op inhoud’, ‘Samenvatten tekst’ en ‘Brainstormen’. Elke GPT is weer anders en dat geldt ook voor de input die je moet geven. Hierbij een voorbeeld hoe de GPT ‘Toetsen ontwikkelen’ werkt:

Probeer het vooral zelf uit. Alle feedback is welkom. Ook als je nog ideeen hebt voor andere GPTs die we voor je kunnen maken om jouw werk makkelijker te maken.

AI-docent AISHA

We hebben het afgelopen jaar hard gewerkt om AI-docenten te bouwen voor alle examenvakken op het Voortgezet Onderwijs. Eerder konden we die alleen betaald aanbieden maar nu kan het dus gratis worden gebruikt.

https://aivoordocenten.com/aisha-vmbo/

https://aivoordocenten.com/aisha-havo/

https://aivoordocenten.com/aisha-vwo/

We hebben AI-docenten voor allerlei vakken zoals in onderstaand overzicht te zien is:

Deze docenten zijn op heel veel verschillende manieren te gebruiken. Hierbij enkele voorbeelden:

Overigens werkt Aisha nóg beter op ons eigen platform: https://www.slagenmetaisha.nl/ . Maar dat gebruik is wel tegen een kleine vergoeding.

Goed om te weten bij gebruik

Een paar dingen zijn nog goed om te weten als je begint met werken met deze GPTs

  • Om gebruik te maken van deze GPTs moet je een account hebben bij ChatGPT. Als je dat nog niet hebt, kan je dat hier aanmaken https://chatgpt.com/
  • De output van ChatGPT is niet perfect. Het kan heel veel, het kan bijvoorbeeld een hele HBO scriptie schrijven en bij de meeste examenvakken scoort Aisha tussen de 9 en de 10 op het eindexamen. Maar soms maakt het ook (domme) fouten. Blijf altijd kritisch op de output. Zelf adviseer ik het mens-machine-mens principe. De mens is dus altijd in de loop en is eindverantwoordelijk.
  • Limiet aan de hoeveelheid prompts. ChatGPT heeft op dit moment een gebruikslimiet. Dit betekent dat je maar een beperkt aantal prompts mag invoeren in een bepaalde tijd. Dit limiet is voor de gratis gebruikers veel lager dan voor betalende gebruikers. Ga dus slim om met je prompting. Dit leer je vanzelf 😊
  • Het is niet helemaal duidelijk hoe OpenAI jouw data gebruikt. Dit is in mijn optiek niet zo erg als je het gewoon voor leer- en werkgerelateerde zaken gebruikt. Maar ga geen wachtwoorden of vertrouwelijke data delen.

Conclusie

Ik ben heel enthousiast dat iedereen eindelijk het beste chatmodel kunnen gebruiken. Voor de mensen die hier nog niet eerder mee hebben gewerkt zullen merken dat dit een groot verschil is met andere modellen.

Hopelijk hebben jullie wat aan deze GPTs. Als jullie feedback, vragen, aanvragen voor andere GPTs of wat dan ook hebben, laat het vooral weten. Wij helpen graag!  

Scroll naar boven
Chat openen
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?