AI Tools

Afbeeldingen

We leggen je op deze pagina uit hoe je afbeeldingen kan genereren met AI

Afbeeldingen genereren met AI

Veel mensen kunnen tegenwoordig echte foto’s niet meer onderscheiden van afbeeldingen die gegenereerd zijn door AI. Daar gaan in de toekomst waarschijnlijk wetten en regels voor komen. Op dit moment kunnen we zelf ook aan de slag gaan met het genereren van afbeeldingen. Voor docenten is dit handig voor bijvoorbeeld gebruik in presentaties en (onderzoeks)rapportages. Er zijn tig ‘image generators’. Op dit moment is Adobe Firefly een hele goede en gratis optie. Je kunt aan de slag door naar de website te gaan (Adobe Firefly). Inloggen kan simpel met je Google/Facebook/Apple account of door een nieuw account te maken. Als je bent ingelogd kan je naar de optie ‘text to image’. Daar kan je aan de slag aan de hand van voorbeelden maar je kunt ook geheel blanco beginnen. Belangrijk: Firefly werkt op dit moment alleen in het Engels. In de uitlegvideo hierboven worden enkele tips gegeven maar het is vooral een trial-and-error proces. Ga het gewoon proberen, je zult al snel merken dat sommige dingen veel beter werken dan andere. Update per 7 oktober. Intussen is ook Dall-E 3 via bingchat gratis beschikbaar. Zie hiervoor de aparte video
Afbeeldingen ai voor docenten

Gratis afbeeldingen genereren met AI

Veel mensen kunnen tegenwoordig echte foto’s niet meer onderscheiden van afbeeldingen die gegenereerd zijn door AI. Daar gaan in de toekomst waarschijnlijk wetten en regels voor komen. Op dit moment kunnen we zelf ook aan de slag gaan met het genereren van afbeeldingen. Voor docenten is dit handig voor bijvoorbeeld gebruik in presentaties en (onderzoeks)rapportages.

Er zijn tig ‘image generators’. Midjourney is op dit moment de beste ‘AI Image Generator’. Deze tool is helaas niet gratis. Er is nu echter een behoorlijk sterke gratis variant: Dall-E 3. Ga naar https://bing.com/create, login en generereren maar!

Wil je net iets hogere kwaliteit maar geen abonnement o.i.d.? Dan kan je naar https://www.aiimagegenerator.nl gaan. Op hun website kan je afbeeldingen maken met midjourney. Eerste 20 afbeeldingen zijn gratis, daarna kan je via iDeal betalen.

Alle thumbnails op onze site zijn door Dall-E 3 gemaakt.

Scroll naar boven
Chat openen
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?