Diensten

Onze workshops combineren hands-on ervaring met AI-tools en diepgaande besprekingen over het integreren van AI in het onderwijs

In deze module verkennen we samen hoe taalmodellen zoals ChatGPT functioneren. De focus ligt op het ontwikkelen van effectieve prompttechnieken.

We beginnen met een introductie tot de basisprincipes van AI en taalmodellen, waarbij we uitleggen hoe deze systemen zijn getraind om menselijke taal te begrijpen en te genereren.

Vervolgens gaan we praktisch aan de slag met verschillende oefeningen om het concept van ‘prompt engineering’ meester te worden. Je leert hoe je specifieke en doelgerichte vragen kunt formuleren om de meest accurate en nuttige antwoorden van AI-systemen te verkrijgen. We bespreken veelvoorkomende valkuilen en hoe deze te vermijden.

 

In deze module tillen we uw vaardigheden naar een hoger niveau door u te leren hoe u uw eigen custom GPT’s kunt bouwen, specifiek afgestemd op uw educatieve behoeften en werkprocessen. Door de kracht van prompt engineering te combineren met onderwijskundige inzichten, ontdekt u hoe u gepersonaliseerde AI-tools kunt ontwikkelen die niet alleen uw lesgeven transformeren maar ook significante efficiëntie in uw dagelijkse taken brengen.

We beginnen met een verkenning van de fundamenten van custom GPT-ontwikkeling, inclusief de technische aspecten van het aanpassen van taalmodellen aan specifieke doeleinden. We duiken in de wereld van prompt engineering, waarbij u leert hoe u krachtige prompts ontwerpt die de output van uw GPT nauwkeurig sturen. 

Vervolgens passen we deze technische kennis toe binnen een onderwijskundig kader. U leert hoe u educatieve doelen vertaalt naar technische vereisten, zodat uw custom GPT’s echte waarde toevoegen aan het leerproces. 

Door de combinatie van hands-on workshops en theoretische inzichten, zult u in staat zijn om op maat gemaakte AI-oplossingen te ontwikkelen die naadloos aansluiten bij uw pedagogische strategieën en onderwijsfilosofie. Of het nu gaat om het vereenvoudigen van administratieve taken of het verrijken van de leerervaring, de vaardigheden die u in deze module opdoet, zullen een blijvende impact hebben op uw professionele praktijk.

In deze module richten we ons direct op het essentiële proces van het integreren van AI in uw onderwijsmethoden. U leert in duidelijke, praktische stappen hoe u uw onderwijsblend ‘AI-proof’ maakt. Dit houdt in dat we beginnen met het verkennen van de mate van AI-adoptie die past bij uw onderwijsdoelen en -context. U ontdekt hoe u AI effectief kunt inzetten om uw onderwijsmethoden te verrijken en te verbeteren, en welke strategieën u kunt toepassen om AI soepel in uw bestaande onderwijsblend te integreren.

We gaan verder met de specifieke rol die AI kan spelen binnen uw onderwijsorganisatie. Dit omvat niet alleen hoe AI kan worden gebruikt om leerervaringen te personaliseren en te optimaliseren, maar ook hoe het kan bijdragen aan administratieve efficiëntie en ondersteuning van het docententeam.

Ten slotte behandelen we de cruciale gedragsregels die elke onderwijsorganisatie moet ontwikkelen en volgen bij het implementeren van AI. Deze regels zijn essentieel om zowel ethische als praktische richtlijnen te bieden voor het gebruik van AI, waarbij rekening wordt gehouden met zaken als privacy, transparantie en inclusiviteit.

Deze module is ontworpen om u een duidelijk beeld te geven van hoe u AI veilig, effectief en ethisch kunt integreren in uw onderwijspraktijken. Door het volgen van deze module, zult u niet alleen in staat zijn om de potentie van AI te benutten, maar ook om een vooruitstrevende en innovatieve onderwijsomgeving te creëren die klaar is voor de toekomst.

In deze module verkennen we de praktische uitdagingen en mogelijkheden die het implementeren van AI in het onderwijs met zich meebrengt. Met de nieuwste inzichten uit onze experimenten en case studies, bieden we u een realistische blik op wat er nodig is om AI succesvol te integreren in het klaslokaal.

We beginnen met een overzicht van de voornaamste hindernissen die onderwijsinstellingen tegenkomen bij de implementatie van AI-technologieën. Dit omvat niet alleen technische en infrastructurele uitdagingen, maar ook de aanpassing van onderwijsstrategieën en de bereidheid tot verandering bij zowel docenten als studenten.

Vervolgens duiken we in de resultaten van recente experimenten op het gebied van AI in het onderwijs. Deze inzichten onthullen zowel de transformatieve potentie van AI in het onderwijs als de valkuilen en ethische overwegingen die hierbij komen kijken. Door real-life voorbeelden en case studies te bestuderen, krijgt u een duidelijk beeld van hoe AI kan worden toegepast om leerervaringen te verrijken en te personaliseren.

Tijdens interactieve sessies gaan we aan de slag met concrete voorbeelden van AI-implementatie. U leert hoe u AI-gestuurde tools en technieken kunt selecteren die aansluiten bij uw specifieke onderwijsdoelen en -behoeften. Bovendien verkennen we samen strategieën om deze technologieën op een inclusieve en toegankelijke manier in te zetten, zodat alle studenten kunnen profiteren van de voordelen van AI.

Deze module is essentieel voor onderwijsprofessionals die voorop willen lopen in de integratie van technologie in het onderwijs. U wordt niet alleen voorbereid op de technische aspecten van AI, maar krijgt ook de tools in handen om ethische overwegingen en de impact op het leerproces mee te nemen in uw besluitvorming.

Workshops op locatie

 • Doelgroep: Docenten, onderwijskundigen en beleidsmakers in het onderwijs. Maximaal 16 deelnemers.
 • Tijd: 10.00 tot 16.00.
 • Inhoud:
  • Module 1: Praktijk en Prompting
  • Module 2: Bouw je GPT
  • Module 3: Ai in Onderwijsblend
  • Module 4: Ai in de klas
 • Prijs: €450 per deelnemer, inclusief lunch; +30 euro als je nog geen betaald account hebt.
 • Locatie: Utrecht.
 • Data: 20-09 en 1-11 en 13-12  

Deze workshops zijn speciaal ontworpen om een diepgaand begrip van AI-toepassingen in het onderwijs te bieden, zowel op praktisch als strategisch niveau.

In-Company Workshops

 • Doelgroep: Onderwijsteams, onderwijskundigen en beleidsmakers in het onderwijs.
 • Flexibele Opzet:
  • Tijdsduur: Aangepast aan uw behoeften.
  • Locatie: Bij u op school of organisatie.
  • Prijs: Vast te stellen in overleg, afhankelijk van uw specifieke wensen en de omvang van de groep.
 • Inhoud:
  • In overleg bepalen we welke module(s) aan bod komen.

Deze in-company workshops zijn speciaal ontworpen om uw onderwijsteam te voorzien van de kennis en vaardigheden die nodig zijn voor het integreren van AI in het onderwijs, met een aanpak die volledig is afgestemd op uw specifieke behoeften en context.

Scroll naar boven
Chat openen
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?