Blogs

Hoe volg ik het laatste nieuws van AI?

Ik word regelmatig gevraagd hoe ik op de hoogte blijf van alle ontwikkelingen op het gebied van AI en onderwijs. In deze post geef ik een lijstje van mensen/shows die ik aanraad om te volgen. Wat ik belangrijk vind is dat mensen/shows die ik volg geen ‘papegaai’ zijn die elk nieuwtje alleen maar delen zonder iets toe te voegen. Daar zijn er heel veel van helaas. Ik wil juist mensen volgen die zelf experimenteren en/of nadenken over het nieuws en daadwerkelijk wat toevoegen.

Linkedin
Ethan Mollick: Professor in de VS die veel post over de invloed van AI op het onderwijs. Voegt veel toe met experimenten en zijn visie. (https://lnkd.in/dnWcVsuf)
Barend Last: Post veel over AI in het onderwijs in Nederland. Heeft veel kennis van zaken en gebruikt die kennis om AI-nieuws kritisch te evalueren. (https://lnkd.in/dQjVa48e)
Youtube
Matt Wolfe: Een ‘Tech-nerd’ die heel goed op de hoogte is van al het AI nieuws en die dit op een leuke manier brengt. (https://lnkd.in/dcHgqidy)
AI Explained: Dit is al iets meer voor de gevorderden maar een absolute aanrader. In AI explained komen er diepgaande analyses van verschillende AI zaken. (https://lnkd.in/d9ZVnkpn)
Podcast
POKI: In de Podcast Over Kunstmatige Intelligentie worden allerlei AI gerelateerde zaken besproken door twee experts en wordt nagedacht over wat voor effect dit heeft op onze maatschappij. (https://lnkd.in/dpHH-aVH)
The Marketing AI Show: In deze podcast krijg je de ontwikkeling van AI mee vanuit een business / marketing perspectief en hoor je wat dit voor impact heeft op bedrijven en hun bedrijfsvoering. (https://lnkd.in/dhGFJw5p)

Verder
Als je er eenmaal lekker inzit ga je al snel een hoop andere mensen/shows volgen zoals Wes Roth, David Shapiro, Matthew Berman, Jason Gulya en ga je van alles lezen op X, Reddit en Discord. Als ik nog belangrijke aanraders vergeet, geef het aan in de comments!

Belangrijk tip
Ik denk dat het heel belangrijk is om het nieuws over AI te volgen. Deze technologische ontwikkeling gaat namelijk een enorme impact hebben op onze maatschappij. Maar wat nog beter is dan het slechts volgen van het nieuws is om er zoveel mogelijk mee te experimenteren/werken. Ga er vooral mee aan de slag!

Scroll naar boven
Chat openen
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?