AI Tools

Overige ai tools

Ontdek de overige AI tools

HeyGen is een geweldige tool! Je maakt binnen enkele minuten een ‘talking head’ van elke portretfoto of zelfs van gegenereerde avatars. Het werkt heel intuitief en werkt al behoorlijk goed (maar nog niet perfect!).

De talking heads kun je zelfs in verschillende templates stoppen, bijvoorbeeld in presentaties, business cards en nog veel meer! Dit is zowel leuk om in te zetten voor het presenteren van casussen en opdrachten naar studenten toe als voor studenten om hier zelf mee aan de slag te gaan. Ga hier vooral mee experimenteren.

Een minpunt is de prijs. HeyGen werkt met een freemium model. Elke dag krijg je 1 minuut gratis generatie. Als je meer wilt zul je veel geld moeten betalen helaas.

Verder nog 1 waarschuwing. Deze tool leent zich natuurlijk heel goed voor het schenden van portretrechten aangezien we elke foto kunnen uploaden. Pas hier mee op! Mijn advies is om nooit een talking head te maken van iemand anders m.u.v. als je expliciet toestemming hiervoor hebt gekregen.

Brainstormen met Eleven Labs --> voice cloning

Voice cloning is een geavanceerde vorm van text-to-speech technologie die niet alleen tekst omzet in spraak, maar ook de unieke kenmerken van een specifieke stem kan nabootsen. Je eigen stem kan nu kennisclips inspreken, instructies geven, of zelfs interactieve lessen verzorgen, zonder dat je zelf aanwezig hoeft te zijn. Ook kun je gesproken tekst in een andere taal laten uitspreken, het zogenaamde dubben. Ten slotte is het ook mogelijk om via speech-to-speech een gesproken tekst in een andere stem, bijvoorbeeld je eigen gekloonde stem, om te zetten. Je behoudt dan het accent en de intonatie van het origineel.

De Mogelijkheden voor Docenten

  1. Kennisclips: Maak gepersonaliseerde kennisclips met je eigen stem. Zo blijft de vertrouwde toon behouden, zelfs als je niet fysiek aanwezig bent.

  2. Flexibele Lessen: Voice cloning stelt je in staat om instructies of lessen vooraf op te nemen in je eigen stem. Deze opnames kunnen vervolgens op elk gewenst moment worden afgespeeld, wat meer flexibiliteit biedt voor zowel docenten als studenten. Bijvoorbeeld, als een student een les heeft gemist, kan hij of zij de opname later beluisteren. Dit kan ook handig zijn voor docenten die lesgeven aan studenten in verschillende tijdzones.

  3. Interactieve Ervaringen: Combineer voice cloning met andere AI-technologieën om dynamische en interactieve lessen te creëren, die kunnen reageren op vragen van studenten in real-time.

  4. Tijdbesparing: Bespaar tijd op routineuze taken zoals het voorlezen van instructies of het inspreken van audiobestanden voor online cursussen.

  5. Dubbing: Eleven Labs laat je nu video-bestanden uploaden waarna de video in een van 16 talen wordt gedubt. Dit kan heel handig zijn als je bv een anderstalige podcast wil aanbieden in je onderwijs. Je kunt deze dan in het Nederlands laten dubben, waarbij de stemmen uit de podcast intact blijven (ze worden gekloond).  

Ethische Overwegingen

Het is belangrijk om ethische richtlijnen te volgen, zoals transparantie en toestemming, bij het gebruik van voice cloning in het onderwijs.

Eleven Labs concreet

Eleven labs is het eerste platform dat goede kwaliteit voice cloning in de Nederlanse taal aanbiedt. Met een gratis account is het helaas nog niet mogelijk je eigen stem te gebruiken om spraak te genereren. De goedkoopste variant is nu 5 dollar per maand, waarmee je je eigen stem kunt klonen op basis van ongeveer 5 minuten spraak. Hiermee kun je maandelijks 30000 karakters genereren. Verder zijn er heel veel andere stemmen beschikbaar voor gebruik.

Conclusie

Met de AI-gedreven text-to-speech en voice cloning technologie van Eleven Labs kunnen we een nieuwe dimensie toevoegen aan het onderwijs. Of het nu gaat om het inspreken van kennisclips, het bieden van flexibele leermogelijkheden, het laten dubben van video’s of het creëren van interactieve ervaringen, de toepassingen zijn eindeloos.

Wat is Voice Cloning?

Voice cloning is een geavanceerde vorm van text-to-speech technologie die niet alleen tekst omzet in spraak, maar ook de unieke kenmerken van een specifieke stem kan nabootsen. Je eigen stem kan nu kennisclips inspreken, instructies geven, of zelfs interactieve lessen verzorgen, zonder dat je zelf aanwezig hoeft te zijn.

 

Scroll naar boven
Chat openen
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?