AI Tools

Toekomst

We kijken naar het toekomstbeeld met betrekking tot AI

Presentaties maken met ai

Helaas valt het tegen om goede presentaties te maken met behulp van AI op dit moment. De technologie is nog niet ver genoeg om goede presentaties te genereren die bruikbaar zijn in het onderwijs. Op dit moment helpt het wel met de lay-out maar zeker qua inhoud valt het echt tegen.

Eind 2023 komt hier waarschijnlijk verandering in. Microsoft komt dan met ‘Copilot’. Dit zal ook werken bij Microsoft Powerpoint, het programma wat veel docenten gebruiken voor hun presentaties. Dit zal waarschijnlijk een grotere verandering opleveren. Tot dan zullen we zelf onze presentaties moeten blijven maken.

Digitale onderwijsassistent (DocentGPT)

LET OP: dit is slechts een experiment en dit is nog niet realiteit. Dit is bedoeld om te laten zien waar we in de toekomst mogelijk heen gaan.

In onderstaande video geef ik een demonstratie van hoe een fictieve student in de toekomst kan chatten met ‘TomGPT’, een digitale versie van mezelf. Deze digitale versie van mezelf is getraind op hoe ik zelf ben als docent en op een deel van de e-learning. 

In mijn optiek zou het fantastisch zijn als alle studenten van een digitale onderwijsassistent kunnen gebruik maken. Volgens mij komt het ten goede van het onderwijs.

Scroll naar boven
Chat openen
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?